Ιστορία

Η ιστορία της εμπορικής εταιρίας KOPANIS SA ξεκινάει το έτος 1985 στην πόλη της Λαμίας. Ο Γεώργιος και η Χριστίνα Κοπάνη γονείς των σημερινών ιδιοκτητών ιδρύουν το πρώτο τους κατάστημα στην οδό Δημολούλια 2, το οποίο και δραστηριοποιείται έως σήμερα στο λιανικό εμπόριο. Το κατάστημα αποδεικνύεται γρήγορα εμπορική επιτυχία και τοποθετεί τα γερά θεμέλια για τη περεταίρω ανάπτυξη. 

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη τους εμπορική πορεία, τα δύο αδέλφια της οικογένειας , ο Στυλιανός και Ιωάννης Κοπάνης εξελίσσουν και μεταφέρουν την επιχείρηση το 1991 στην οδό Δημολούλια 5 με την επωνυμία Γ.ΚΟΠΑΝΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. Το αντικείμενο της επιχείρησης είναι το γενικό εμπόριο, στο χώρο των ειδών συσκευασίας, των απορρυπαντικών και διαφόρων χαρτικών.

Η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται και στα επόμενα χρόνια.  Ως αποτέλεσμα, το έτος 2000 στην είσοδο της Λαμίας, στην οδό Αντώνη Τρίτση, ιδρύεται και στεγάζεται σε νέο ιδιόκτητο κτίριο η εταιρία  ΚΟΠΑΝΗΣ Ο.Ε διατηρώντας και το αρχικό κατάστημα.  Η νέα αυτή εμπορική επέκταση, στεγάζεται σε νέες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν 800 m2 αποθήκης και  700 m2 καταστήματος Cash & Carry. Μέσα από το οργανωμένο δίκτυο παραγγελιοληψίας και διανομής μπορεί έτσι να ικανοποιεί με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες των πελατών της.

Το επόμενο και μεγαλύτερο εμπορικό βήμα , πραγματοποιείται το έτος 2011 με τη  ίδρυση και λειτουργία  μιας νέας εταιρίας, της  KOPANIS SA στο 4ο χλμ. Παλ. Εθνικής Οδού Λαμίας Αθηνών, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  6.000 m2 αποτελούμενες από σύγχρονες αποθήκες, 4.000 m2  Ξηρού Φορτίου δυναμικής 2.800 παλετοθέσεων, και ψυκτικών χώρων συντήρησης – κατάψυξης 1.500 m2 με δυναμική 1.200 παλετοθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η KOPANIS SA αποτελεί μια σύγχρονη εταιρία με κύριο στόχο την κάλυψη ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η θέληση μας για καλύτερη εξυπηρέτηση,  μας οδήγησε στην εφαρμογή πιστοποιημένου συστήματος Logistics. Του  τμήματος δηλαδή  διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχεδιάζει, υλοποιεί και ελέγχει την αποτελεσματική κανονική και αντίστροφη ροή προϊόντων, υπηρεσιών και σχετικών πληροφοριών από το σημείο προέλευσης τους έως το σημείο κατανάλωσης τους, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πελατών.

Χρησιμοποιεί  αναβαθμισμένες υπηρεσίες στη διανομή, ποιοτικά προϊόντα, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό  και σύγχρονα  συστήματα μηχανογράφησης Galaxy ERP , Aberon WMS.

Μέσω ενός εξειδικευμένου πολυκαναλικού δικτύου πωλήσεων και διανομής εξυπηρετεί τις Εθνικές Αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ (Διανομή & Τριγωνικές Παραδόσεις) , το Λιανεμπόριο και τις  Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης με προϊόντα των γνωστότερων ελληνικών και ξένων εταιρειών στους τομείς των τυροκομικών, αλλαντικών, πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής & αρτοποιίας ,  βοηθήματα μαγειρικής, ειδών catering και κατεψυγμένων

2
Ανθρώπινο Δυναμικό
0
Πελάτες
0
Eγκαταστάσεις m2
0
Παραδόσεις ανά μήνα
0
Προϊόντα

Οι Αξίες Μας

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Εμμένουμε στην ποιότητα και προτεραιότητά μας είναι η διασφάλισή της σε κάθε στάδιο των διαδικασιών μας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεν διακυβεύουμε ποτέ την ασφάλεια σε κανένα στάδιο των λειτουργιών μας.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η συνεργασία με κάθε πελάτη και συνεργάτη πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια και το αμοιβαίο όφελος.Προτείνουμε την καλύτερη λύση και πραγματοποιούμε κάθε μας υπόσχεση.

ΠΑΘΟΣ

Λειτουργούμε με πάθος για όλα αυτά που πρεσβεύουμε με στόχο την συνεχή εξυπηρέτηση των συνεργατών μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η επίτευξη των στόχων είναι αποτέλεσμα μια ομαδικής προσπάθειας για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε ότι η ομάδα είναι «πάνω» από το άθροισμα των ατομικών προσπαθειών.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Το να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στα μέλη της ομάδας μας, στους πελάτες, τους προμηθευτές, σε όλους όσους συμμετέχουν στην αλυσίδα των λειτουργιών μας είναι το κλειδί της επιτυχίας μας.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Καλύπτουμε στο μέγιστο τις προσδοκίες των πελατών μας με το να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις νέες συνθήκες της εφοδιαστικής.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Εργαζόμαστε σκληρά και εργαζόμαστε έξυπνα, ενδυναμώνοντας και εκπαιδεύοντας τα μέλη της ομάδας μας για να παρέχουν δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Εταιρίας μας είναι η ενσωμάτωση καινοτομιών οι οποίες αναβαθμίζουν περαιτέρω τα επίπεδα Ποιότητας και Αξιοπιστίας και ταυτόχρονα συγκρατούν ή και μειώνουν το λειτουργικό κόστος προς όφελος και των δύο μερών.

ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Πλήρης εφαρμογή όλων των κανονισμών που αφορούν στην εγκατάσταση και λειτουργία των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και των Κανόνων Ορθής Πρακτικής που διέπουν το είδος και η φύση των λειτουργιών.

H AΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη σας. Επιδιώξαμε και καταφέραμε να είμαστε κοντά τόσο στον επαγγελματία όσο και στον απλό καταναλωτή. Πετύχαμε να σας έχουμε κοντά μας γιατί προσφέρουμε ότι ζητήσατε. Και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ιδρύθηκε το 1985

 • 1985

  Σύσταση ατομικής εταιρίας από τους Γεώργιο και Χριστίνα Κοπάνη.
 • 1991

  Είσοδος στην εταιρία των Στυλιανού και Ιωάννη Κοπάνη , γιών των ιδιοκτητών και μεταφορά σε νεά διεύθυνση υπο την επωνυμία Γ.ΚΟΠΑΝΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε
 • 2000

  Δημιουργία νέων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων - 800 m2 αποθήκης και 700 m2 καταστήματος cash & Carry - στην είσοδο της πόλης επί της οδού Αντώνη Τρίτση για την ΚΟΠΑΝΗΣ ΟΕ.
 • 2011

  ίδρυση της ΚΟΠΑΝΗΣ Α.Ε. και λειτουργία σε νέες ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή Κόμμα Λαμίας συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ.

Στόχοι της εταιρίας μας

 • Η ικανοποίηση των πελατών με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε προκαθορισμένο χρόνο , μέσω ενός άρτια δομημένου συστήματος διασφάλισης ποιότητας.
 • Να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σε πελάτες λιανικής – χονδρικής μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες εφοδιασμού (Logistics) χρησιμοποιώντας τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής.
 • Καταξίωση και θέση ισχύος στον τομέα Logistics, ως ένας από τους κύριους εφοδιαστές και προμηθευτές ειδών διατροφής και διαφόρων αναλώσιμων, για την κάλυψη αναγκών στη Στερεά Ελλάδα.
 • Να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας και να τις ικανοποιούμε με αξιόπιστο και γρήγορο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις του κάθε πελάτη, ανάλογα με το είδος προϊόντων που αγοράζει και την επιθυμητή περιοχή παράδοσης.
 • Να διασφαλίζουμε την ομαλή ροή σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος.
 • Συνεχής αξιολόγηση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών της εταιρίας. Σταθερή επιδίωξη αποτελεί η αναβάθμιση των επιχειρησιακών διαδικασιών από την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το customer service, παράλληλα με την αύξηση παραγωγικότητας και την εξοικονόμηση πόρων.
 • Αύξηση ανταγωνιστικότητας.
 • Να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας και να τις ικανοποιούμε με αξιόπιστο και γρήγορο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις του κάθε πελάτη, ανάλογα με το είδος προϊόντων που αγοράζει και την επιθυμητή περιοχή παράδοσης.
 • Να διασφαλίζουμε την ομαλή ροή σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος.
 • Συνεχής αξιολόγηση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών της εταιρίας. Σταθερή επιδίωξη αποτελεί η αναβάθμιση των επιχειρησιακών διαδικασιών από την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το customer service, παράλληλα με την αύξηση παραγωγικότητας και την εξοικονόμηση πόρων.
 • Αύξηση ανταγωνιστικότητας.